Focus op foto’s

Je laat graag familie en vrienden meegenieten van je eigen foto’s. Maar waarom zien de beelden op je foto’s er vaak toch anders uit en waarom lukt het je niet de juiste sfeer vast te leggen en dus over te brengen?

In de workshop “Focus op foto’s” laat ’t Pagthuys fotografie je zien hoe dit wel kan en hoe je beelden en sfeer beter kunt vangen in een foto. Ook leer je gebruik te maken van meer mogelijkheden van jouw camera.

Hoe komt het dat foto’s bewogen zijn en hoe leg ik beweging vast? Waarom zijn de foto’s over- of onderbelicht? Wanneer krijg ik alles goed op de foto?Iedere beginnende fotograaf loopt tegen deze problemen aan. Belichting is één van de belangrijkste onderdelen van de fotografie, toch blijft het voor velen een mysterie. Termen als ISO, diafragma, scherptediepte en witbalans schrikken af. Een beetje digitale camera heeft tegenwoordig al zoveel instellingen dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Handleidingen zijn doorgaans erg technisch en bevatten zelden een in de praktijk toepasbaar voorbeeld. Hoe maak je interessante(re) foto’s om naar te kijken?

De workshop “Focus op foto’s” is gebaseerd op een combinatie van praktische informatie & oefening. Tijdens deze workshop lopen we rustig en in begrijpelijk Nederlands langs de belangrijkste instellingen en mogelijkheden die een camera biedt. De theorie laten we links liggen. In plaats daarvan kijken we naar de praktijk: We gaan interactief foto’s maken. De groepen zijn niet groot, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Ieder onderwerp begint met een korte introductie en demonstratie. Daarna gaan de vingers aan de knoppen en maken we een proeffoto’s, zodat je de technische en creatieve mogelijkheden gelijk oefent. Daarbij krijg je ook tips om een foto beter en anders te maken. Je leert nieuwe inzichten en mogelijkheden om goede en mooie foto’s te maken. Als het even kan, proberen we het direct uit. Dat zorgt ervoor dat je de verworven kennis letterlijk in de vingers krijgt.

We lopen langs de belangrijkste technische onderwerpen en ontdekken zo welke instellingen handig zijn, hoe je goed scherp stelt, hoe je een achtergrond onscherp maakt, hoe je alles op de foto scherp krijgt, hoe je een bewegend onderwerp stil zet, hoe je beweging laat zien, enz.

Aan het eind van de workshop ben je jouw camera een stuk beter de baas. Dan maak jij de foto’s met de camera en niet andersom!

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een digitale camera. Vrijwel alle moderne camera’s zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin. Zolang je maar het diafragma en de sluitertijd handmatig kunt instellen. Bel of mail gerust als je twijfelt.

Kosten: € 69,= per persoon.
Lokatie: Binnenstad van Utrecht.
Iedere zaterdag in juni 2016 van 14:00u tot 17:00u.

Je kunt de workshop ook individueel of met z’n tweeën doen. Dan kun je zelf een geschikte dag (9:00u tot 16:00u) uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een individuele workshop fotografie alleen of met twee personen kost € 199,=. Aarzel niet om contact op te nemen.